Z učenci smo pri ustvarjalnem pisanju sodelovali tudi na ustvarjalnem natečaju z naslovom Knjiga – moja izbira, ki je del programa festivala Bralnice pod slamnikom, ki ga sofinancirata Javna agencija za knjigo Republike Slovenije in Občina Domžale.

Učenci so lahko pisali različne literarne izdelke na temo knjige in branja, pa tudi o tradicionalni temi festivala, slamniku.

Natečaj je bil namenjen učenkam in učencem drugega in tretjega triletja osnovnih šol ter dijakinjam in dijakom srednjih šol. Na natečaj je prispelo 179 prispevkov, od tega 132 literarnih del, 45 likovnih izdelkov in 2 video prispevka. Prispevke so poslali iz 45 različnih šol.

Prispevke je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali Tina Bilban (pisateljica, urednica, strokovnjakinja za mladinsko književnost), Ivan Mitrevski (ilustrator), Katja Lamberšek (Knjižnica Domžale) in Špela Habulin (Miš založba).

Za najboljše delo o slamniku je bila izbrana pravljica Nik in slam(nik), ki jo je napisala naša šestošolka Veronika Nikler in bo objavljena v zadnji številki Skvarčepisa. Nagrado in priznanje je prejela v petek, 24. 5., v KD Franca Bernika v Domžalah, kjer je poleg podelitve potekalo srečanje s priljubljeno nizozemsko pisateljico Anno Woltz, po pogovoru pa je sledil ogled filma, posnetega po njeni knjižni predlogi, Nenavaden teden s Tesso.

Iskrene čestitke!

Darja Murn

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)