Girls Do Code

V torek, 21. 11. 2023, je v Ljubljani potekal dogodek Poklici prihodnosti – Hackathon s twistom, sofinanciran s strani ministrstva za digitalno preobrazbo. Na dogodku so sodelovale deklice iz cele Slovenije, med njimi tudi šest deklic iz šestega in sedmega razreda naše šole.

Na zaključnem dogodku Hackathon s twistom so deklice bile razdeljene v deset skupin, skupaj so raziskovale tematiko Poklici prihodnosti in iskale mladostne, kreativne rešitve.

Dogodek so omogočili Zunanja povezava Simbioza Genesis iz Ljubljane in Zunanja povezava Digital School Slovenija. Na dogodku je bila prisotna tudi ministrica za digitalno preobrazbo, dr. Emilija Stojmenova Duh, ki je z motivacijskim govorom nagovorila deklice.

Hackathon s twistom je bil zaključni dogodek Zunanja povezava Girls Do Code projekta, ki je na naši šoli potekal v preteklem šolskem letu. Učenke so prek projekta Girls Do Code spoznale osnovne programske koncepte, programirale lastne igrice, se učile o varni rabi interneta ter se pri tem neizmerno zabavale.

Avtor fotografij: Šimen Zupančič

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)