V torek, 28. februarja 2023, so imeli učenci sedmih razredov kulturni dan Računalniško opismenjevanje 2.

Kulturni dan je potekal v štirih delavnicah: v okviru matematične delavnice so se učenci naučili, kako z računalniškimi programi pišemo razne matematične znake, simbole, operacije. Tako so se naučili, kako zapisati račun z ulomki in odstotki ter kako s pomočjo računalnika zapisujemo matematične obrazce.

V okviru delavnice Lažne novice so učenci izvedeli, da so “novice” na spletu lahko tudi lažne in kakšne posledice imajo lahko le-te za življenje vsakega posameznika in družbe nasploh ter kako kritično presoditi novice in na kakšen način lahko preverimo njihovo verodostojnost. Spoznali so tudi, kako odgovorno ravnati z informacijami in podatki na spletu. 

V okviru geografske delavnice so se učenci naučili pravil izdelave seminarske naloge. Spoznali so korake, po katerih lahko uspešno izdelajo seminarsko nalogo, Naučili so se, kako najdemo vire za izdelavo seminarske naloge, njihov pomen ter kako jih citiramo in navajamo.

Četrta delavnica je bila posvečena pravilom vljudne spletne komunikacije s poudarkom na tvorbi uradnih sporočil. Vsak učenec je napisal uradni dopis, ki bi ga v primeru pouka na daljavo poslal učitelju.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)