Pozdravljeni, spoštovani učenci in zaposleni na OŠ Ivana Skvarče. Počitnic je konec, a v moji glavi so se rojevale nove ideje, kako vam naj popestrim šolsko malico. Najbrž že poznate odgovor. V anketi o šolski prehrani je bila največkrat omenjena samopostrežna malica.

V šolskem letu 2022/23 bo naslov naših samopostrežnih malic Skvarča sadje spoznava ali malo bolj hudomušno Skvarček sadjarček.

Kot že veste, je sadje nujno potreben del uravnotežene prehrane. Premalokrat pa poskusimo iz že znanega sadja ustvariti neko novo jed. Letos si zato želim, da vam sadje, ki ga sicer že poznate, predstavimo v novi luči. Tako boste lahko vsak mesec neko vrsto sadja spoznali pripravljeno na vsaj tri različne načine. Pogosto pa bo tisto sadje na voljo tudi ves mesec.

Da pa boste vsi učenci pri tej tematiki lahko sodelovali ne kot le preizkuševalci jedi, bomo vsak mesec razpisali tudi nagradni natečaj za najboljše literarno in likovno delo, lahko pa posnamete tudi kratek film. Nagrajenec bo prejel sadje meseca, prispevki pa bodo  objavljeni v Skvarčepisu in na spletni strani šole. Izdelke boste lahko prinesli v kuhinjo ali  jih poslali na spletni naslov prehrana@os-iskvarce.si do 20. v mesecu.

Za ta mesec sem izbrala sadje, ki ga prav gotovo že vsi poznate. Preberite naslednjo uganko in ugotovite, za katero sadje gre. Kar nekaj kilogramov tehta tale gospa, kdor žejen je, naj se loti njenega mesa. Počakajte 10 sekund. Še ne veste? Naj vam pomagam. Zelena hiša, rdeča mama, črni otroci. Kaj je to?

Nada Brezovar,
organizatorka šolske prehrane

Sveže sadje
(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)