Po kar nekaj opravljenih aktivnostih na daljavo smo s planinci v soboto, 27. 3. 2021, končno lahko skupaj odšli na krajši pohod. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ nisva mogli sprejeti vseh planincev hkrati, zato so bili tokrat na vrsti planinci iz 4. a in 4. b razreda.

Mentorici sva prevzeli vsaka svoj oddelek. Planincem sva podali nekaj osnovnih informacij in navodil. Na kratko smo ponovili orientacijo, si ogledali okolico šole, povedali in pokazali, kaj leži na kateri smeri neba.

Potem pa smo se odpravili proti Hrastelovi skali. Ob poti smo opazovali prve spomladanske rastline. Nekatere smo ob poti poimenovali, nekaj pa smo jih odtrgali in jih odnesli s seboj. Med vzpenjanjem smo se nekajkrat ustavili, opazovali naravo in skozi veje dreves opazovali okolico šole. Na vrhu smo si privoščili kratek postanek za požirek pijače. Pot smo nadaljevali skozi gozd proti cerkvi Sv. Urha. Ob poti smo opazovali teloh v različnih barvnih odtenkih, opazovali smo, kje raste mah, in preverjali, če je res na severni strani. Ugotovili smo, da to drži.

Pri cerkvi Sv. Urha smo si privoščili malico, potem pa je sledilo nadaljnje delo. Rastline, ki smo jih ob poti nabrali, smo narisali na list. S seboj smo imeli tudi knjige cvetlic, s pomočjo katerih smo poimenovali narisane cvetlice. Po končanem delu je sledil samo še povratek proti šoli.

Kljub vetrovnemu vremenu smo na pohodu neizmerno uživali.  

Planinci z mentoricama

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)