Spoštovani.

Občina Zagorje ob Savi se je na podlagi številnih opozoril policije, občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, osnovne šole, staršev in krajanov odločila, da s 1.9.2020 spremeni prometni režim pri dostopu z vozili na območje matične osnovne šole Ivana Skvarče v Zagorju ob Savi oz. na območje športne dvorane. Temeljni cilj ukrepa je zagotoviti varnost otrok oz. učencev na šolski poti.

V dnevih šolskega pouka med 7:30 in 8:30 uro zato ne bo dovoljeno vključevanje vozil iz državne ceste (pri hiši Žnidar) na cesto proti športni dvorani. Vozniki, ki bodo želeli priti v dnevih šolskega pouka med 7:30 in 8:30 uro z vozilom na območje športne dvorane bodo lahko do tja pripeljali le iz smeri VDC-ja po območju umirjenega prometa ob stavbi Vrtca Smrkci, izvažali pa bodo lahko takrat le v smeri proti obvoznici Ruardi, proti centru izvažanje ne bo dovoljeno.

Ta ureditev bo veljala samo v dnevih šolskega pouka med 7:30 in 8:30 uro, od 1.9.2020 dalje.

Dovozna cesta do krožišča pri osnovni šoli ostaja zaprta za javni promet, obstoječi prometni režim se ne spreminja.

Zaradi varnosti otrok vljudno naprošamo, da vozniki strpno in dosledno upoštevate novo prometno ureditev in se čim manj vozite na območje športne dvorane oz. mimo vrtca Smrkci.

Zaželeno je, da v čim večji možni meri odložite svoje osnovnošolske otroke na drugih varnih alternativnih točkah šolskih poti, kjer lahko nato do šole nadaljujejo peš…S tem bo potekal promet bolj tekoče in varnost otrok na šolskih poteh bo boljša.

Nova ureditev je razvidna iz spodnje sheme.

Hvala za razumevanje.

S prijaznimi pozdravi,

Občina Zagorje ob Savi

Prikaz dovoljenih smeri vožnje v dnevih šolskega pouka med 7:30 in 8:30 uro:

S prijaznimi pozdravi!                         

Boris Grošelj, dipl.inž.tehn.prom.

Strokovni sodelavec VII

Republika Slovenija

OBČINA ZAGORJE OB SAVI

ODDELEK ZA GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE

Cesta 9. avgusta 5

1410 Zagorje ob Savi

tel.: 03 56 55 700

fax: 03 56 64 011

www.zagorje.si

obcina.zagorje@zagorje.si

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)