Dobro jutro, dober dan, dragi učenci, spoštovani starši.

Kot sem vam obljubila, se zopet oglašam.

 Jutri, 2. aprila, bomo 20 minut posvetili branju in s tem nadaljevali našo mini akcijo za promocijo branja, »ŠOLA BERE«. Brali bomo vsi: učenci, učitelji in ostali zaposleni v šoli, prav posebej pa ste tokrat vabljeni k branju starši.

2. april smo za našo mini akcijo za promocijo branja izbrali, ker je to mednarodni dan knjig za otroke. Na rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena pa tudi uradno zaključimo z branjem za Bralno značko.

In, dragi starši, če morda ne veste: beremo tudi 17. septembra, na rojstni dan Franceta Bevka. Takrat uradno začenjamo z branjem za Bralno značko.

Mednarodna zveza za mladinsko književnost vsako leto pripravi poslanico ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke. Napišejo jo pisatelji z različnih koncev sveta. Letošnjo je napisal slovenski pisatelj PETER SVETINA, za vas pa jo bere Boštjan Gorenc Pižama (na spodnji povezavi)

BOŠTJAN GORENC PIŽAMA

https://www.youtube.com/watch?v=W5q0xeiX_KM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0G2FG9OnkyGVX2tHUF3BcTP3HtlSL24YKXSDRq7SeYQYFNM3B0vK8F1Ac

Prisluhnite ji že danes!

Poslanica je objavljena tudi na spletni strani šole, kjer jo, v primeru, da vam je ni uspelo poslušati, lahko preberete.

Jutri pa je, ne pozabite, naš dan za 20 minutno branje!

Ob pol desetih (ob 9.30) se v mislih družimo ob branju dobrih zgodb. Če vas bo malo zaneslo in boste brali dlje, nič hudega. Boste pa kasneje opravili s šolskimi zadolžitvami.

Vesela bom, če mi boste  poslali kakšno fotografijo, misel o knjigi, ki ste jo brali, ali pa sporočili samo njen naslov. Pišite mi na naslov: alenka.knez@os-iskvarce.si

Pa, pa …. Do jutri.

Knjižničarka Alenka

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)