Naša šola se je v lanskem šolskem letu prijavila na razpis Erasmus+ s projektom Narava kot učno okolje. Projekt je bil s strani nacionalne agencije CMEPIUS odobren in se bo na šoli izvajal dve leti (od 1. 6. 2019 do 31. 5. 2021).

Na portalu School Education Gataway smo iz kataloga tečajev za strokovno izpopolnjevanje učiteljev in drugega šolskega osebja izbrali 3 tečaje, ki se jih bomo udeležili v okviru projekta Narava kot učno okolje in nam bodo pomagali pri strokovnem usposabljanju za delo z učenci izven učilnice.

V začetku oktobra 2019 se bo izobraževanja Out of the box na Finskem udeležila ravnateljica Kristina Renko, v maju 2019 se bo na Švedsko odpravila Vanja Guček, ki bo sodelovala na izobraževanju Nature as a fantastic classroom for learning, septembra 2020 pa se bo udeležila izobraževanja New ways of learning na Češkem Polona Kovač.

Vsi trije tečaji vključujejo tudi obiske lokalnih vzgojno-izobraževalnih ustanov, ki izvajajo poučevanje na prostem, kjer bomo pridobili neposreden vpogled v primere dobre prakse pouka v tujini.

V tem času bodo na šoli potekale različne dejavnosti izvajanja projekta (načrtovanje pripravljalnih dejavnosti, mobilnost šolskega osebja s tečaji usposabljanja v tujini, načrtovanje in izvajanje aktivnosti v naravi v obliki učilnic na prostem, izvajanje aktivnih odmorov na prostem, urejanje šolske okolice, spoznavanje različnih naravnih okolij, razvoj novih inovativnih učnih praks izven učilnice itd.)

Vanja Guček, koordinatorica projekta E+

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)