Bil je lep, sončen ponedeljek, ko smo se drugošolci z avtobusom odpeljali v osrčje Logarske doline, kjer nas je čakal gozd poln pravljic.

Po prihodu pred penzion Na razpotju smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina se je na velikem travniku pred Pravljičnim gozdom preizkusila v igrah z žogo, igrah lovljenja in drugih skupinskih povezovalnih igrah. Pred soncem smo se skrili v lesene hiške, ki so bile del travnatega igrišča.

Druga skupina se je s škratom Nejkom odpravila raziskovat Pravljični gozd. Tako smo ob zanimivi pripovedi Nejka in kratkih uokvirjenih obnovah spoznali najlepše svetovne pravljice, pravljice slovenskih avtorjev ter slovenske ljudske in solčavske pripovedke. Pravljice, ki smo jih poznali, smo obnovili skupaj z Nejkom, vsako pripoved pa zaključili s poučno mislijo. Na koncu ogleda nam je škrat razkril zaklad oziroma tri najlepše stvari na svetu, ki so zdravje, družina in prijatelji. Vsak pa je dobil iz skrinje škrata Nejka še priročno darilo v spomin na obisk Pravljičnega gozda.

Pred odhodom domov smo se vsi združili na igrišču, kjer smo se še malo poigrali, naredili skupno fotografijo ter se zadovoljni in polni prijetnih misli odpravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal nazaj proti Zagorju.

Drugošolci in učiteljice

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)