V oddelku 3. in 4. razreda naše podružnice smo gostili pernati gostji – skobčevki Blu in Frenki. Njuna “lastnica” tretješolka Tia je naprosila očka Robija, da je skobčevki pripeljal v šolo in ju po dveh šolskih urah spet odpeljal domov. Tia se je razgovorila o svojih ljubljenkah. Vsi smo bili veseli tega obiska, Tii smo izrekli zahvalo in jo nagradili z velikim aplavzem.

Da bi učenci več brali, še bolj pa, da bi brali brez prisile, imamo v naši kombinaciji bralne čajanke. Potekajo enkrat na teden. Ob sadnem čaju in piškotkih se bralci pogovarjajo o prebranih knjigah. Kot učiteljica le poslušam in usmerjam pogovor, če zaide v slepo ulico. Pri pogovorih si pomagajo tudi s kockami branja. Čajanke so zakon!

Po programu tretjega razreda se učenci, med drugim, naučijo speči kruh. Mi smo peko razširili tudi v 4. razred in spekli poleg kruha tudi pico velikanko. Ker smo dobrega srca, smo s pekovskimi dobrotami pogostili vse na šoli. Prepričana sem, da zna vsak učenec zamesiti pravo kvašeno testo. To pa je tudi cilj naše praktične ure slovenščine.

Irena Mihevc

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)