Nekateri učenci naše šole so sodelovali na literarnem natečaju Pionirskega doma. Članice žirije, ki so jo sestavljale dr. Aksinja Kermauner, pisateljica in članica Društva slovenskih pisateljev, prof. Marjetka Krapež, slovenistka na Gimnaziji Vič v Ljubljani in pesnica, pisateljica in režiserka Jana Kolarič, članica Društva slovenskih pisateljev, so skrbno prebrale kar 260 različnih literarnih del, med katerimi so kot eno izmed treh najboljših izbrale delo naše učenke Patricije Kolander z naslovom  Čudežno darilo. Marina Eberl pa je za svoje delo Ko sprejmemo različnost, ne izgubimo sebe, temveč dobimo drugega v dar prejela posebno nagrado.

Čudežno darilo je čudovita domišljijska pripoved, v kateri se prepleta resnični svet najstnice, ki je vsakdanji in hudomušen, z domišljijskim svetom boja med dobrim in zlim, ki je skrivnosten, vendar v njem vlada red in vsaka stvar ima svoj smisel. Poanta je skrita v domišljijskem, vendar ima izjemen pomen za realnost; pomembno je vedeti, da smo za vse lepo, kar si želimo, odgovorni sami, da je pravzaprav že v nas, le iskati je treba, gledati s srcem in razumeti (Patricija Kolander).

Domače okolje na Ljubljanskem barju me je navdihnilo za pisanje zgodbe o drugačnih … O sprejemanju drugačnosti, o vrstniških odnosih in predsodkih, ki so globoko zarezani v svet mladih in za katere se velikokrat izkaže, da so le posledica strahu pred neznanim (Marina Eberl).

Iskrene čestitke Marini in Patriciji!

Mateja N. Praunseis

GALERIJA SLIK:

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)