Člani planinskega krožka so skupaj z mladimi planinci z Izlak in mentoricama izkoristili čudovito jesensko soboto za pohod na Janče.

Zbrali smo se ob sedmi uri zjutraj na železniški postaji. Učenci so se veselili vožnje z vlakom, posebej tisti, ki so se tokrat peljali prvič. Vožnja z vlakom je res prijetna in udobna, a tokrat ni bila dolga. Izstopili smo v Jevnici. Planinska vodnika Ani in Ferdo sta nas vodila po markirani poti proti cilju. Pot se je vila skozi gozd, nekaj pa tudi po travnikih in lokalnih cestah. Med hojo smo imeli daljši postanek za nabiranje kostanja, saj je to območje znano po kostanju. Na poti smo videli tudi konje, oslička, različne gobe, v poseben užitek pa je bilo šumenje jesenskega listja pod nogami. Na cilj smo prispeli po skoraj treh urah od našega starta v Jevnici, od tega je bilo hoje dve uri, ostali čas smo porabili za počitek in nabiranje kostanja. Kljub utrujenosti so bila igrala na Jančah takoj polna otroške razposajenosti. Otroci so skoraj pozabili na malico in utrujenost, tako je bilo na cilju lepo.

Po skoraj dveh urah našega postanka na cilju je napočil čas, da se vrnemo v dolino. Sestopali smo po isti poti. Navzdol je šlo seveda lažje in hitreje, za pot smo porabili samo uro in pol. V Jevnici smo zopet vstopili na vlak, ki nas je pripeljal nazaj v Zagorje. Koristno in zdravo smo izkoristili lep jesenski dan.

Mentorica: Darja Murn

Janče1608 Janče1609 Janče_1606 Janče_1610 Janče_1611 Janče_1613 Janče_1614 Janče_1616 Janče_1618 Janče_1619 Janče_1621 Janče_1622 Janče_1624

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)