Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna že tradicionalno organizira Tek in hojo za upanje. Dogodek je namenjen osveščanju o najpogostejšem raku pri ženskah – raku dojk – in druženju med zdravimi in bolnimi, med mladimi in starimi. Poleg tega v združenju z dogodkom želijo opozoriti vse, ženske in moške, da z redno telesno aktivnostjo, primerno prehrano ter vzdrževanjem telesne teže ohranjamo in skrbimo za svoje zdravje.

V torek, 1. oktobra 2013, je tako v Evroparku  pod okriljem Europa Donne zasavski Varstveno delovni center organiziral 2. tek in hojo za upanje.

Tudi naša šola je sodelovala na prireditvi. Učenci od 2. do 5. razreda in učiteljice smo si oblekli rdeče in bele majice ter se po drugi šolski uri peš odpravili  na druženje vseh generacij.  V Evroparku smo se ob glasbi najprej ogreli, potem pa se podali na start. Nekateri smo pot prehodili, drugi so jo pretekli  – celo dvakrat, trikrat. Na koncu je bil čas za druženje in klepet, potem pa smo se počasi dobre volje vrnili do šole.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)