DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE ZAGORJE OB SAVI

IN

MLADINSKI CENTER ZAGORJE OB SAVI

VABILO NA VODENO RAZPRAVO Z DELAVNICO ZA STARŠE

V TOREK, 21. MAJA 2013 OB 18. URI

V PROSTORIH MLADINSKEGA CENTRA ZAGORJE (PROLETAREC)

 

Družinski vzorci, ki vplivajo na odnose«

Predavatelja Leonida in dr. Albert Mrgole iz Zavoda Vezal v Kamniku bosta predstavila nekaj značilnih primerov in zadreg, s katerimi se srečujemo v odnosu z ljudmi, s katerimi smo čustveno povezani. Mnogo napetih situacij, ki nas spravljajo iz ravnotežja, ima korenine nekje povsem drugje.

V svoji predstavitvi, ki ni predavanje, temveč pripoved iz lastnih in svetovalnih izkušenj, bosta nazorno pokazala konkretne primere in konkretne zgodbe.

Ob prikazu primerov bosta spregovorila o vzorcih, ki smo jih partnerji prinesli vsak iz svojih primarnih družin in o prepričanjih, s katerimi se soočamo, ko ustanovimo lastne družine. Vzorci in prepričanja, ki se jih ne zavedamo, igrajo še kako odločilno vlogo pri ustvarjanju medsebojnega vzdušja.

Otroci s svojimi potrebami prinesejo nove spremembe, ki se jim je treba prilagoditi. Vsako prilagajanje je stresno. Zaradi različnih vzorcev nastanejo zanimive in značilne situacije, ki v mnogih družinah povzročajo dileme, lahko tudi napetosti in bojno nastrojeno vzdušje.

Z razvojem otrok se tudi družina pomika skozi značilna razvojna obdobja. Vsako obdobje ima svoje potrebe in včasih pozabimo, da za funkcioniranje celotnega sistema velja pomisliti tudi na svoje potrebe in na vzdrževanje kakovosti partnerskega odnosa.

Dogodek, ki ga starši po vsej Sloveniji sprejemajo z veliko naklonjenostjo in željo, da bi na tak način obravnavali še več vsebin iz vsakdanjega družinskega življenja.

O IZVAJALCIH PREDAVANJ

Leonida in Albert Mrgole sta poročena od leta 1985, starša štirih odraščajočih otrok, ukvarjata se s svetovalnim delom za družine in partnerje ter izvajata tečaje praktičnih veščin za kakovost medsebojnih odnosov za starše in delovne kolektive.

Več o delu predavateljev in drugih brezplačnih ponudbah zavoda Vezal si lahko ogledate na: www.vezal.si

Zelo odmevne so njune delavnice v Kamniku pod imenom Okrepčevalnica za starše.

Prav tako vikend seminarji za starše: Uspešna komunikacija z najstniki in Uspešno postavljanje meja. Najbolj učinkovito učenje pa poteka na treningih Modri ključ, ki jih neprekinjeno izvajata od leta 2005.

O NAČINU IZVAJANJA PREDAVANJ

Predavanja zakoncev Mrgole se zelo razlikujejo od klasičnih predavanj, na katera so navajeni starši. Njuna pripoved je neposredna, prepojena z osebnimi izkušnjami, prikazom lastnih dilem v konkretnih situacijah, ki izhajajo iz vsakdanjega družinskega življenja in so staršem blizu. Njune predstavitve so žive, konkretne in slikovite, ne uporabljata teoretskih pojasnjevalnih modelov, a kljub temu ohranjata visoko stopnjo strokovnosti.  Vsak primer, ki ga predstavita, izhaja iz življenja, iz lastne izkušnje.

Starši ju sprejemajo kot človeka,  s katerima se lahko poistovetijo in z zanimanjem prisluhnejo posameznim primerom, dilemam in njunim edinstvenim rešitvam. Mnogo staršev dobi idejo za konkretno spremembo, ki jo po predavanju vpeljejo v domačem življenju.

Predavanja so demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, so prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)