Kdo smo? Kaj si želimo v življenju?

Učenci izbirnega predmeta  Verstva in etika religije spoznavajo v učilnici in na terenu. Judovstvo nam je predstavil gospod Matjaž Grčar, ki je eno leto preživel v Jeruzalemu in ga bogatijo osebne izkušnje in poznanstva z Judi. Pokazal nam je knjige, predmete, ki jih je prinesel iz svetega mesta kar treh religij (judovstva, krščanstva in islama). Zaigral nam je molitev v hebrejščini.

V Ljubljani smo si ogledali protestantsko in pravoslavno cerkev. Pravoslavna nam je bila všeč tudi zato, ker je bogato poslikana. Posebna značilnost pravoslavnih cerkva so kupole, v notranjščini pa ikonostas (stena, kjer so obešene ikone – podobe svetnikov). V protestantski cerkvi smo ponovili o Martinu Lutru in se pogovorili o razlikah med katoličani in protestanti. Notranjščina je skromna in sledi Lutrovemu nauku. Našo ekskurzijo v Ljubljani smo končali v templju Hare Krišna. Gospod Boštjan Hladnjak nam je predstavil življenje v skupnosti in nauk. Na obe vprašanji iz naslova smo skušali odgovoriti, bilo pa je še več zanimivih vprašanj, na katera bomo odgovore še morali poiskati.

 

                                                                                                                                             Mentorica Kristina Renko

 

Ne dela vas velike ali majhne tisto, kar imate, pač pa to, kako veliki ali majhni ste s tistim, kar imate.

Rabin Samson Rafael Hirsch

 

Bodite neustrašni, čisti, iskreni, ljubeči, obvladujte se, ne poškodujte nobenega živega bitja, ne jezite se, bodite sočutni, potrpežljivi…Potem boste uresničili svojo usodo.

Krišna (Bhagavad  – gita)

 

Večji je On, ki je v tebi, kot tisti, ki je zunaj tebe.

Jezus Kristus

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)