Polni pričakovanj smo se zjutraj odpravili proti avtobusni postaji, kjer nas je že čakal avtobus, da nas odpelje v Ljubljano v Hišo eksperimentov….

V Hiši so nas sprejele prijazne demonstratorke v rumenih majčkah . Z eno izmed njih smo si ogledali prvo predstavitev s področja Zvokologije. Razdelila nas je v tri skupine. Povedala nam je, da bomo obisk Hiše eksperimentov vodili sami. Sami se bomo prav tako odločali, kaj bomo narediti najprej, kaj pozneje, kaj še enkrat in kaj sploh ne. Ob vsakem eksperimentu nas bodo vodila navodila v tekstovni ali zvočni obliki.

Začeli smo z raziskovanjem….  Ležali smo na fakirski postelji, ustvarjali svojo pokrajino , se poskusili uravnovesiti, se oblekli v milni mehurček, lebdeli v zraku in opazovali tekočino, ki pleše, poslušali  svoj odmev,  se razmnoževali z zrcali, opazovali vozila, ki potujejo po hribu navzgor, izdelali svojo risanko in se rokovali sami s seboj, šepetali na daljavo,…

Sledila je težko pričakovana Dogodivščina s področja Zvokologije in Plinologije. Vanjo nas je popeljal demonstrator Miha. Pokazal nam je kako ustvarjati zvok s kovinsko palico, kozarci, pokrovko ter gledati zvok z zvokogledom. Sproščali smo se ob kačavri. Na koncu smo ustvarili zvoke s kovinskimi palčkami različnih dolžin ter zaigrali znano pesem Kuža pazi.  Miha pa je poskrbel, da smo demonstracijo zaključili z nasmehom na obrazu, saj nas je popeljal še v svet Racmana Jake.

Joža Brinovec

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)