Komaj smo čakali, da je prišel ta dan- obisk živalskega vrta v Ljubljani. Zbrali smo se v šoli, kjer smo si razdelili malico, se opremili z rutkami  ter se odpravili na avtobusno postajališče pri šoli. Z avtobusom smo se odpeljali v Ljubljano.

 Ko smo prispeli do živalskega vrta, smo najprej pomalicali, na glave pa posadili kapice, da so nas učiteljice bolje videle v množici otrok. In že smo se odpravili na raziskovanje živalskega sveta. Z navdušenjem smo opazovali živali na naši poti in kar težko smo se odločili, kam bi se najprej podali. Tako veliko zanimivega je tam! Navdušili so nas: morski lev s svojim hrbtnim plavanjem, zaljubljena šimpanza in druge vrste opic s svojim spretnim gibanjem, lačna medveda, strah vzbujajoči volkovi, slonica s svojimi gimnastičnimi vajami, lena in zaspana leopard in levinja, največji glodalci med živalmi- kapibare, mnoge ptice, elegantne žirafe, zabavni noji, domače živali…Seveda smo si vmes vzeli čas za malico. Kot ponavadi so bili nahrbtniki polni priboljškov, odžejali pa smo se s sokovi, ki jih je za ta dan priskrbela  mamica enega prvošolčka.

 Čas je kar prehitro minil in odpraviti smo se morali na avtobus. Za zaključek se je od nas poslovil še pav in se šopiril v vsej svoji lepoti.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)