Lep sončen dan nas je vabil na srečanje mladih planincev, ki se ga tudi mladi planinci z naše šole vsako leto z veseljem udeležimo. Tokrat se je srečanje odvijalo na Kalu nad Hrastnikom, mi pa smo imeli 19 predstavnikov.

Zbrali smo se na železniški postaji v Zagorju. Z vlakom smo se odpeljali do Hrastnika, od tu pa je bil organiziran brezplačni avtobusni prevoz proti Kalu, do spomenika Luže. Tu nas je pričakal planinski vodnik, ki nas je popeljal peš do našega cilja. Med potjo smo zopet lahko opazovali lepe cvetlice, pa tudi krave, ki so se pasle ob poti. Tik pred vrhom se nam je odprl lep pogled na Kamniško Savinjske Alpe. Po slabi uri hoje smo prispeli na Kal. Pred domom na Kalu je bilo zbranih že veliko otrok, mentorjev in vodnikov iz Zasavja in Posavja. Skupaj nas je bilo okrog 300. Dobro, da je pred domom veliko prostora in množica se je kar lepo porazdelila po klopcah, igralih, travniku, igrišču. Organizatorji so tudi dobro poskrbeli za malico, zato je bila dodatna malica v nahrbtniku kar preveč. Na srečanju je bil najprej krajši kulturni program, udeleženci pa so že komaj čakali, da začnejo sodelovati v številnih zabavnih igrah, ves čas pa so fantje igrali tudi nogomet. Skratka možnosti za zabavo je bilo dovolj in nobenemu ne bi smelo biti dolgčas. Tudi naši devetošolci so se po prigovarjanju udeležili iger, saj je to bila njihova zadnja možnost. Seveda so bile naloge za njih že prelahke. Mislim, da so se vseeno zabavali.

Čas je hitro mineval in ob drugi uri smo se vračali nazaj v dolino, malo peš, malo z avtobusom in na koncu z vlakom. Na železniški postaji v Zagorju so nas že čakali starši. Preživeli smo prijeten dan in ga izkoristili za zdravo gibanje na svežem zraku.

Besedilo: Darja Murn

Fotografije: Jerneja, Jan in Janja

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)