V petek, 11. maja,smo prvošolci izkoristili sončen dan in izvedli vsebino 4. športnega dne- športne igre.

V učilnici smo razdelili malico v nahrbtnike in se hitro podali na pot, kajti za igranje iger smo potrebovali primeren prostor. Učiteljice smo izbrale travnato igrišče v Potoški vasi, do kamor pa nas je čakalo nekaj hoje. Šli smo skozi Farčnikovo kolonijo in na koncu naredili postanek za pijačo. Pot smo nadaljevali skozi Evropark in kmalu prispeli na cilj. Bili smo zelo hitri, saj smo prišli do igrišča v 45 minutah.

Najprej smo si privoščili malico, ki nam je že kar teknila. V nahrbtnikih pa so bili še priboljški od doma. Od poti nismo bili preveč utrujeni, zato smo se kar hitro zapodili za žogami, vzeli kolebnice, hodulje… Fantje smo seveda večinoma igrali nogomet. Deklice smo se žogale, hodile na hoduljah, skakale gumitvist. Kolebnice smo uporabili tudi za razne druge igre, zaradi česar smo jih na koncu dolgo iskali. Zaplesali smo Belo lilijo in naredili » vlakec«. Sonce je bilo vedno močnejše in mnogi smo začeli iskati senco.

Čas je hitro minil, nas pa je čakala še pot v obratno smer, od igrišča do šole. Nazaj smo hodili malo dlje, saj smo bili že utrujeni, pa tudi sonce je naredilo svoje. Veseli smo bili, ko smo prispeli v šolo.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)