Skozi šolsko leto smo še bolj urili branje, razvijali bralno razumevanje ter strpnost in prijateljstvo. S projektom Lili in Jan pri meni doma (več v naslednjem prispevku), s Škatlo prijateljstva, s pisanjem prve knjižice, nenehnim spodbujanjem k branju ter pripovedovanjem smo gotovo naredili korak k izboljšanju zastavljenih ciljev. Učenci so bolj ali manj pridno in vestno opravljali dodatne naloge.

Škatla prijateljstva

Med tednom smo si pisali prijazna sporočilca in jih vsak torek pri podaljšanem bivanju komaj pričakali. Učili smo se strpnosti, si odpuščali in poglabljali naša prijateljstva. Sodelovale smo tudi učiteljice.

Pisatelj Dim Zupan

Pričeli smo s knjigo Osica Maja in jo  brali v nadaljevanjih pri jutranjem varstvu, učenci so si knjige pisatelja Dima Zupana izposojali in brali tudi sami. Spoznali smo Majo, Tineta, strica Gusija, pa Drekca Pekca in Pukca Smukca… Ideja, da vsak napiše svojo prvo slikanico/knjižico, je učence zelo navdušila.

Prav gotovo pa tudi obisk branega pisatelja Dima Zupana. Izvedeli smo, kdaj in zakaj je začel pisati knjige, koliko knjig je že napisal, pa tudi to, da je nekaj zgodb nastalo ravno v naši bližini, v Padežu, kjer je podeželski dom našega gosta.

Moja prva knjižica

Po obisku znanega pisatelja so tudi pri nas nastajale zanimive stvaritve, ki so nam v velik ponos.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)