Z našimi orli v Planico

Zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih se že nekaj let tradicionalno zgodi v Planici, zibelki slovenskega športa in športih dogodkov. In tradicionalno je tudi povabilo zavarovalnice Triglav kar tri tisoč  osnovnošolcem naj zastonj obiščejo četrtkov trening in kvalifikacije za petkovo tekmo, ki ga je letos že spet prejela naša šola.

Za takšen dogodek pa je bilo potrebno kar zgodaj vstati, saj nas je Triglavov avtobus čakal že petnajst pred šesto uro zjutraj, ker smo pričakovali precejšnjo gnečo. Očitno pa rana ura naših učencev ni zmotila, saj je prišlo vseh petinštirideset vabljenih.  Vodič Marjan nam je razdelil navijaške rekvizite in večina nas je glasnost ragelj, ki smo jih dobili, preizkusila kar takoj na avtobusu. No pa hrup, ki je nastal, ni segel niti do kolen tistemu, ki nas je čakal ob navijanju za Robija in njegove prijatelje.

Ker smo imeli po prihodu in malici do začetka tekme še nekaj časa, smo si lahko pri stojnicah nakupili še dodatne pripomočke za navijanje: kape, šali, zastave, najboljše od vsega pa so bile troblje, naslednice južnoafriških vuvuzel; hrup, ki jih deset takšnih igračk ustvari bi se lahko primerjal z zvokom letalskega motorja  in še cel  naslednji dan mi je zvonilo po glavi. Vendar pa je tri tisoč mladih navijačev s še sedem tisoč drugih gledalcev in čudovitim sončnim vremenom ustvarilo čudovito ozadje za uvod v ( kot smo kasneje izvedeli ) enega najuspešnejših koncev tedna za našo skakalno reprezentanco.

Nastopili so prav vsi najboljši skakalci in če si hotel, si si lahko izprosil avtograme od vseh tistih, ki smo jih do sedaj lahko videvali le na televiziji. Seveda pa je bila največja gneča ob robu doskočišča ko se je po njem zapeljal Robi Kranjec. Očitno je postal novi junak mladih in le želimo lahko, da ga ne bi doletela usoda Primoža Peterke, ki mu je slava pokazala tudi svoj nelepi obraz.

Za konec pa nas je čakal še nastop Trkaja na odru pod doskočiščem in skupinski nastop celotne skakalne reprezentance, kjer smo se lahko prepričali kako postavni fantje so ti naši skakalci : )

En tak čudovit dan nam je omogočila zavarovalnica Triglav, upam da ne zadnjič.

 

Martin Koncilja

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)