Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) je v šolskem letu 2021/2022 ponovno razpisala natečaj Naravne in druge nesreče na temo »POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS«, ki je bil v lanskem letu prekinjen, saj načrtovanih aktivnosti v okviru natečaju ni bilo možno izpeljati.

Z natečajem Naravne in druge nesreče je organizator želel mlade pa tudi njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere naravne in druge nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.

Cilj natečaja Naravne in druge nesreče – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS je mlade opozoriti, da tudi med preživljanjem prostega časa obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar.

Počitnice, praznike in vikende preživljamo doma, na morju, v gorah ali na potovanjih. Ob tem ne smemo pozabiti, da tudi v prostem času lahko kadarkoli in kjerkoli zagori. Da bo prosti čas minil čim bolj brezskrbno in veselo, je pomembno, da poznamo preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo nastanek požara.

Zaključne prireditve, ki je bila v torek, 26. aprila 2022, ob 10.00 pri Brodarskem društvu steklarne Hrastnik, so se je skupaj z mentorico udeležili trije učenci PŠ Čemšenik. Najprej so razglasili rezultate regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela in podelili potrdila in nagrade.

Potem so si prisotni lahko ogledali zanimivo, poučno in smešno lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko jež.

Predstavili pa so nam tudi dejavnosti in opremo Brodarskega društva steklarne Hrastnik. Na koncu je sledila še pogostitev. Polni lepih vtisov so se vrnili v Čemšenik.

KDOR ZA POŽARNO VARNOST POSKRBI, JE V PROSTEM ČASU BREZ SKRBI.

Irena Hudi

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)