Ob koncu koledarskega leta se ljudje radi oziramo na preživeto in smo v pričakovanju novega. S tem je povezanih kar nekaj navad in običajev. Eden izmed njih je sejanje božičnega žita. Staro ljudsko izročilo pravi, da bo letina v prihodnjem letu obilnejša, če bo mlado žito do božiča dobro kalilo. Je simbol upanja in svetlobe.

V 3. b smo v začetku decembra v lončke posejali božično žito.  Da bo vse lepše, pisano in okrašeno, smo lončke poprej okrasili z božičnimi prtički. Tako smo nestrpno pričakovali, negovali, opazovali, kdaj bo kalilo, komu bo prej pognalo, komu se bo kaj spremenilo.

In se je. Zgodil se je čudež, ko so prvi poganjki pogledali na dan. Božično žito je kalilo in bilo vsak dan višje. Skoraj je bilo videti, kako hitro raste. Ob tem pa je raslo tudi naše veselje.

Do danes je krasilo naš razred, danes pa je v objemu dveh rok odšlo v domove otrok. Odslej naj krasi vaš dom. Naj ta božični okras zanese košček sreče, veselja in otroške razposajenosti v vaše domove. Naj božično žito prinese obilno letino, naj se izpolnijo osebne želje, naj se mir in toplina naselita v vaše domove za vse leto. 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)