V mesecu novembru smo v 3. c v okviru projekta Altermed izvedli projektni dan Na kmetiji. Dan smo začeli s pravljico Mala radovednica, ki je naredila krasen uvod našemu dnevu, nadaljevali s predstavitvijo raziskave Pridelava hrane nekoč in danes ter se s tem dotaknili življenja na kmetiji v preteklosti in sedanjosti. Otroci so predstavili svoje raziskave, v katere so s pomočjo intervjuja vključili svoje pradedke, dedke in prababice ter babice, ki so jim povedali in pokazali mnogo zanimivega. Projekt so otroci predstavili na različne načine (plakati, seminarske naloge, pover point predstavitve, ustne predstavitve ob fotografijah …) in se ob tem mnogo naučili.

Nadaljevali smo s filmčkom o življenju na kmetiji nekoč in danes ter se pogovarjali tudi o zdravem načinu življenja. Izvedli smo mnogo aktivnosti na prostem in  se potopili v jezikovno kopel, ko smo se naučili angleško pesem ter ponovili različne angleške izraze.

Dan smo prijetno zaključili z našo Mizico, pogrni se, ko smo si ogledali izdelke in pridelke, ki so bili pridelani na naši visoki gredi in pri učencih doma, ter se posladkali s sadno-zelenjavnimi smutiji, ki smo jih naredili sami. 

Nadaljevanje sledi v pomladnih mesecih, ko bomo projekt Altermed še nadgradili. 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)