V času krompirjevih počitnic je na šoli v sklopu razširjenega programa potekala tridnevna dejavnost Skvarčevi detektivi. Jakob Žnidar in Simon Mars iz 7. c sta nanizala nekaj utrinkov naših raziskovalnih dni.

SKVARČEVI DETEKTIVI

Prvi dan

Prišli smo v šolo, bilo nas je 6. Imeli smo pogovor o tem, kaj počnejo detektivi, kako izgledajo. Po pogovoru smo imeli malico. Izdelava beležke: dobili smo 2 velika lista in ju dali na 4 dele. Nato smo naredili prvo in zadnjo stran, in vse liste skupaj zvezali in tako smo dobili našo malo detektivsko beležko 😀 . Potem je prišla prva skrivnost, dobili smo list in ga hitro razvozlali. Ker smo bili tako hitri, smo šli lahko še ven. Po predahu je prišla druga skrivnost: »Kdo je pustil čokoladice na mizi?« Po kratkem raziskovanju in sklepanju smo prišli do spoznanja, da je to bila učiteljica. Potem smo dobili namige, ki smo jih našli po celem hodniku. Te namige in informacije smo si zapisali za zastavljanje vprašanj naslednji dan.

Drugi dan

Ekipi se je pridružil še en detektiv. Po malici smo šli do »Vašhave«, kjer smo spoznali upokojenega rudarja Francija Brinovca, člana društva RMED. Povedal nam je o časih, ko je bil še rudar. Peljal nas je po vseh zanimivih rudarskih točkah in informacijskih tablah, pripovedoval o zgodovini rudarstva v Zagorju in nam povedal zgodbo o sveti Barbari.

Tretji dan

Izdelali smo plakate in si izmislili naloge za sošolce, ki smo jih namestili na vidna mesta po šoli.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)