Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost.”

 (Dalaj Lama)

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo od leta 1970.

Namen tega dne je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo.

Na naši šoli smo v ta namen učenci 7. razredov izvedli naravoslovni dan – Ekodan.

 Učenci 7. b-razreda so ta dan namenili pogovoru o modni industriji kot onesnaževalcu okolja, spoznali so načine recikliranja tekstila in star tekstil predelali v nov domiseln izdelek.

Le kaj jim je uspelo ustvariti? Poglejte si priloženo slikovno gradivo.

V 7. a in c oddelku smo izvedli angleško delavnico, kjer so učenci razmišljali o problemih prekomerne uporabe plastike. Urili so bralno razumevanje v angleškem jeziku in bogatili svoj besedni zaklad. Z učenci smo si tudi ogledali oddajo, v kateri so spoznali primere ogroženih vrst rastlin in živali v Sloveniji, ter razmišljali o vzrokih za ogroženost vrst. Nismo pozabili niti na pomen gibanja učencev na prostem, saj smo nekaj minut namenili gibanju v naravi in opazovanju okoliških ekosistemov in ob tem razmišljali, kako so ohranjeni in kaj lahko ljudje  doprinesemo  za ohranitev pestrosti ekosistemov. Ob koncu dneva pa so imeli učenci možnost izraziti svojo likovno domišljijo. Pri svojem delu so uporabili star časopisni papir, revije, staro blago in nastala je čudovita  sestavljanka želve, ki nam krasi stene naših učilnic.

Živeti moramo s spoznanjem, da je prihodnost sveta odvisna od ravnanja vsakega izmed nas. Zemlja je naš skupni dom. Naj nas misli in dejanja za dobrobit našega planeta spremljajo vsak dan.

  Učenci 7. razredov in izvajalci naravoslovnega dne

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)