Patricija iz 6. c – nagrajenka literarnega natečaja Naša mala knjižnica

Februarja sem pri interesni dejavnosti ustvarjalno pisanje na daljavo začela prebirati pripoved v nadaljevanjih. K temu me je spodbudil literarno-likovni natečaj Naša mala knjižnica, ki jerazdeljen na pet stopenj. Za vsako je predvidena knjiga, po kateri učenci napišejo ustvarjalno-domišljijski spis, najmlajši pa se preizkusijo v likovnem ustvarjanju.

Letošnje leto je bila za 6. in 7. razred izbrana knjiga Sara in pozabljeni trg. Njen avtor je Zoran Penevski. Sara in pozabljeni trg je izvirna in napeta zgodba z izjemnimi ilustracijami o deklici Sari, ki se zaradi ločitve staršev in ob smrti babice zateka v domišljijski svet, da bi premagala bolečino. Zgodba je tudi žalostna, težka, polna prispodob. Le redki so ob poslušanju ostali ravnodušni.

Po zaključku branja sta se za pisanje ustvarjalno-domišljijskega spisa odločili le dve učenki. Patricija iz 6.c se je v zgodbo res vživela in postala nagrajenka natečaja. Na spletni strani Naše male knjižnice je njen spis opisan takole: Spis Patricije Škrabar odlično ujame duh knjige Sara in pozabljeni trg in izkazuje dobro razumevanje knjige; avtorica znanim likom iz zgodbe doda svoje, ki so izvirni in enako nenavadni, v zaključku pa izriše pomiritev glavne junakinje z babičino smrtjo.

Patricija je po pošti prejela knjižno nagrado. Vsi skupaj se veselimo njenih novih zgodb, pesmi in ugank, s katerimi nas včasih kar mimogrede preseneti in razveseli tudi med poukom.

Patricija, iskrene čestitke!

V priponki si lahko preberete njen spis.

Mentorica: Darja Murn

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)