Pri pouku gospodinjstva so učenci pridobili znanje, kako razlikovati med nazivom živila in njegovo blagovno znamko. Spoznali so, kaj pomeni rok trajanja živila, razliko med hranilno vrednostjo živila in njegovimi sestavinami, naučili so se poiskati informacije o tem, kako hranimo in uporabljamo različna živila.

Za izhodišče smo vzeli embalažo pokovke. »Uf, kje pa so navodila za uporabo?« smo se vprašali. To smo ugotovili šele, ko smo vstopili v učno kuhinjo in pogledali na vrečko s pokovko, kjer je bilo navodilo za njeno uporabo tudi narisano.

Pokovko smo pripravili po navodilih z embalaže, vmes pa smo se naučili še zviti servieto v obliki smrečice, ki smo jo uporabili kot vrečko za pripravljeno pokovko.

Pokovko smo pojedli v naravnem okolju šole, kjer smo pridobljeno znanje še ponovili.

Nada Brezovar

GALERIJA

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)