Prvošolci PŠ Čemšenik so ob sprejemu v Šolsko skupnost OŠ Ivana Skvarče obljubili:

* da se bodo pridno učili,

* da bodo skrbno pisali domače naloge,

* da bodo prijazni do sošolcev,

* da bodo spoštovali starejše ljudi,

* da bodo pazili na svoje zdravje in varnost,

* da bodo varovali svojo in šolsko opremo.

Učenci od 2. do 4. razreda so jim ob sprejemu pripravili prisrčen kulturni program. Dobrodošlico jim je izrekel tudi gospod župan, Matjaž Švagan, ter predstavnici DPM Zagorje.

Po sprejemu so se učenci posladkali s krofi in okrepčali s sokom. Z danimi zaobljubami in skrbno izdelanimi darili ŠS so naredili še nekaj fotografij, nato pa pridno nadaljevali s šolskim delom.

ŠPORTNI DAN NA PŠ ČEMŠENIK

»Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog …«, so peli učenci PŠ Čemšenik na jesenskem športnem dnevu za Zlatega sončka in Martina Krpana.

Pot nas je vodila od šole do kmetije »pr Mejč«, kjer smo si ogledali predelavo jabolk v jabolčni sok. Pridno smo zavihali rokave in jabolka oprali, jih nato stresli v mlin in nazadnje v stiskalnico. Hitro smo vzeli vsak svoj lonček, ga podstavili pod prešo in poizkusili sok. Bil je odličen. Postregli smo si tudi z okusnimi rogljički.

Pot smo nadaljevali po gozdni poti, ki je bila polna visoke trave in praproti. Spotoma smo ob podrtem drevju spregovorili z gozdarjem in izvedeli marsikaj novega. Premagovanje požaganega drevja ter pot, ki se je strmo vzpenjala navzgor, nam nista predstavljala nobenih težav.

Rahlo utrujeni smo se ustavili na Prvinah, kjer smo pojedli malico in si malo odpočili. Po malici smo na lepo urejenem travniku nadaljevali z igrami lovljenja.

Sledilo je skupno fotografiranje in odhod proti šoli. Tudi pot nazaj nas je vodila mimo kmetije, kjer smo pobrali pripravljen jabolčni sok.  Razigrani in nasmejani smo nadaljevali pot do šole, kjer sta nas čakala okusna orehova potica in kuhan kostanj.

Preživeli smo čudovito dopoldne.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)