Milena Bačič: REGRAT LUČKE SEJE

Regrat lučke seje
vse aprilske dni,
kadar sije sonce
in ko dež prši.

Ko april se vrne,
sončec sto in sto
iz zelene trave
zrlo bo v nebo.

V dneh, ko v naši državi pouk poteka na daljavo, učiteljice kot predloge za USTVARJALNE DELAVNICE in PROSTI ČAS učencem pripravljamo najrazličnejše vsebine, ki so sicer neobvezne, vendar zato toliko bolj privlačne za izvedbo.

Ena izmed dejavnosti, v kateri so se učenci PŠ Čemšenik v prejšnjem tednu lahko preizkusili, je bila tudi izdelava REGRATOVEGA SIRUPA. Ob tem so se lahko naučili tudi pesmico, z naslovom REGRAT LUČKE ŠTEJE, avtorice Milene Bačič, in izvedeli marsikaj koristnega o zdravilnem regratu.

Regratov sirup se namreč v ljudskem zdravilstvu uporablja za pospeševanje prebave, za izboljšanje krvi in splošnega počutja. Lahko ga uporabljamo tudi, če nas muči kašelj ali boli grlo – v tem primeru ga uživamo po žličkah. Če ga razredčimo z navadno ali mineralno vodo, pa se v hipu spremeni v odličen osvežilen napitek.

Prvošolka Aleksandra se je naloge še posebej zavzeto lotila. Skupaj s starši je spet pripravila imenitno predstavitev, ki si jo je res vredno ogledati. Verjamem, da sta REGRATOV SIRUP in REGRATOV MED zares imenitna.

Irena Hudi

ALEKSANDRA IN REGRATOVI CVETOVI

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)