Pust je čas, ki se ga razveselijo vsi, še najbolj pa otroci. Z največjim veseljem se odenejo v pisane barve in za nekaj časa postanejo živali, priljubljeni liki iz risank, super junaki ali kaj drugega, k čemer jih spodbudi domišljija.

V torek, 25. 2., je po hodniku prvih razredov odmevala pesem Trara, trara, pust se pelja … Otroci in učiteljice smo se, našemljeni v različne like, zbrali v igralnici. Skupine mask smo predstavili ob petju in plesu, jutranje druženje v igralnici pa zaključili s pesmijo Hip-hura cirkuška predstava.

V učilnicah smo nadaljevali z razgovorom o pustu – slovenskem ljudskem običaju – in o maškarah – prvih znanilkah odhajajoče zime. Po razgovoru so bile kraljičnam, ninja želvam, čarovnicam, pikapolonicam … predstavljene dejavnosti, ki so se tekom dopoldneva izvajale v različnih delavnicah. Nekje vmes so se nam pridružile še maškare petega razreda, ki so skupaj z nami zaplesale in zapele.

Razdeljeni v skupine smo pričeli z delom. Iz časopisnega papirja smo izdelali maske kurenta, ki še danes krasijo skupne prostore prvošolcev. Tudi na klovne, miške in druge pustne like nismo pozabili. Manjkala ni niti delavnica, kjer smo se izdelala pustna očala. Vse dejavnosti so se prepletale z glasbo, petjem in plesom.

Maškare prvih razredov

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)