Za zadnjo samopostrežno malico v tem koledarskem letu, in sicer 19. 12. 2019, smo k sodelovanju povabili kuharja okrepčevalnice Kuhla, Breg pri Litiji, gospoda Klemna Odlazka. Naše kuharice so pripravile jedi po njegovi recepturi, sam pa je jedem dodal piko na i.

Na naslovnici spletne strani okrepčevalnice je zapisano:

Zajemati življenje z veliko žlico ne pomeni izobilja, ampak tisto malo, kar nam življenje dela polnejše.

Jutranja kavica, kozarček vina, dobra hrana ali samo nasmeh prelepe točajke

v nas vzbudi zadovoljstvo, radost in nam da

moči za jutrišnji dan.

Ponudba zajema župe in jedi na žlico, jedi z žara, pice, solate in otroški meni, kjer lahko izbirate med Piščančkom Frančkom in Veselo hobotnico.

Malica naj ne bo samo hranjenje. Naj bo tudi za kulturo obnašanje, katerega del sta tudi pozdrav in zahvala. Hrana je dobrina, vredna vsega spoštovanja, zato vzemite toliko, kolikor lahko pojeste. Vedno se lahko vrnete po repete, na krožniku pa naj ne bo ostankov.

Vsem učencem in delavcem OŠ Ivana Skvarče želimo dober tek in lepe počitnice.

Kolektiv kuhinje: Melita, Irena, Valerija, Veronika, Martina, Janja, Damijana, Boris, Gregor in Nada


JEDILNIK

Testenine s piščančjim filejem in pehtranom, sladka polenta (po recepturi okrepčevalnice Kuhla)

Mlečna prosena kaša z eko mlekom s kmetije Sešlar

Alternativna malica: kosmiči, mleko, med, maslo, marmelada, čaj

Sadje: mandarine, jabolka, banane, kaki

Zelenjava: solata, češnjev paradižnik

(Skupno 300 obiskov, današnjih obiskov 1)