»A bomo ta teden spali v šoli? Kaj pa naslednji? A naslednji teden tudi ne? Dajte, no, učiteljica!« Nekako takole smo učiteljice poslušale naše učence vsak teden. Nekaj časa smo jih malo hecale in odlašale, potem pa smo jim le ustregle in jim napovedale NOČ V ŠOLI. Kdo bi si mislil, da si bodo učenci tako želeli priti nazaj v šolo tudi v popoldanskem času, nas poslušati ter ubogati vse tja pozno v noč!?

Ker se bliža praznični čas, smo se tudi pri nas odločili, da bomo noč začinili s škratki in palčki. Ob prihodu v šolo smo se najprej družili s starši ter se z njimi igrali družabne in didaktične igre. Ob koncu druženja so se vsi učenci sladkali s piškoti, pri družabnih igrah pa so ostali samo starši. Potem pa so le odšli in ostali smo sami, z nami pa cel kup spalnih vrečk in kovčkov ter plišastih junakov, ki nam ponoči delajo družbo. Vendar še ni bil čas za spanje. Učenci so ves večer sodelovali v različnih delavnicah. Za večerjo so si spekli škratkove pice, naredili navihanega palčka in škratovsko potelovadili. Za piko na i pa jim je škrat Srečko skril darilo nekje v prostorih šole. Dobili so navodila in se odpravili na lov za zakladom. Zaklad so dobili le, če so sodelovali čisto vsi. In uspelo jim je. Še enkrat so dokazali, da znajo sodelovati.

Ko so si končno umili zobe in si pripravili zasilna ležišča, so prisluhnili pravljici za lahko noč. Seveda večer v šoli ne more miniti brez risanke. Risanka mora biti, pa čeprav jo gledaš le še z enim odprtim očesom.

Učenci pravijo, da bi vsak mesec lahko spali v šoli. Se kar strinjamo. Res je bilo luštno in ponovno smo uspeli dodati en košček v mozaik lepih spominov na šolske dni.

Čisto za konec pa se najlepše zahvaljujemo staršem, ki so otroke pripeljali in uspeli brez njih preživeti eno noč ter tako izkazali zaupanje, ter Krajevni skupnosti Čemšenik za darila, ki so jih otroci iskali po šoli.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)