Že na vratih ob vstopu v šolo nas pozdravi slonček Elmer. V oddelku podaljšanega bivanja smo prebrali zgodbo o navihanem slončku Elmerju in soglasno ugotovili, da je lepo, ker smo, tako kot so sloni v zgodbi, tudi mi različni in posebni vsak na svoj način.

Takoj ko vstopimo v šolo, nas pozdravijo lepa jesenska drevesa, ki rastejo na garderobnih omarah, malo naprej pa z neba visi sadje različnih vrst, velikosti in barv.

V zgornjem nadstropju šole imajo učenci na voljo sadje in zelenjavo, ki je ekološko pridelano in je označeno z oznako v obliki valja, ki stoji na mizi.

Jesen z gobami, pisanimi listi in nasmejanimi otroki krasi pano na steni. Lastovice so se preselile na jug, vrnile se bodo naslednjo pomlad. Med jesenskimi počitnicami nas bodo z oken naše šole gledale strašljive buče in strahci.

V podaljšanem bivanju pa smo v teh dveh mesecih spisali in prebrali že kar nekaj napetih Tedijevih dogodivščin, ki jih tudi letos pišejo in rišejo učenci Podružnične šole Čemšenik. Le-te bodo objavljene v novembrski številki pedagoške revije Didakta.

Pridno pa se že pripravljamo tudi za nastop na prireditvi za starejše krajane KS Čemšenik, ki bo tudi letos potekala v prostorih gostilne Zaloka v Čemšeniku, in sicer v nedeljo, 10. 11. 2019.

 

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)