Sreda, 2. oktober 2019

V sredo, 2. 10. 2019, so bili za malico buhteljni BIO pekarne Deveta vas, EKO korenje in BIO smuti mlekarne Krepko. Skupaj smo pridelali le 395 g odpadkov, ostala pa sta dva buhteljna, ki sta hitro dobila novega lastnika, 1,4 kg korenja, ki se je ponudilo pri kosilu, ter 59 smutijev, ki smo jih prav tako ponudili pri kosilu.

Prazne posode ste vrnili učenci iz 3. b, 4. b, 5. a in 5. c razreda. Največ korenja ste pustili v 1. a, 5. b in 6. a razredu. Le-tega bi lahko pojedli še v kasnejših odmorih. Največ smutijev pa ste pustili v 6. b in 9. b razredu.

Pri kosilu je nastalo 47,1 kg odpadkov. Na meniju so bili lignji, krompir v kosih ter bučkina juha.

Četrtek, 3. oktober 2019

Iskrene čestitke večini oddelkom, saj v četrtek, 4. 10. 2019, skoraj ni bilo ostankov. Več kot 10 dag jih je bilo le v 7. a razredu.

V nekaterih oddelkih je ostalo veliko polnozrnatih štručk ‒ iz 8. a je bilo vrnjenih kar 10, iz 7. b osem kosov ter po 7 kosov iz 6. b, 6. c, 9. a in b razreda. Vrnjen je bil tudi 1 kg puranje šunke. Skoraj polovico ‒ to je 475 g ‒ puranje šunke je bilo vrnjene iz 7. b, 250 g pa iz 8. a. Preostali oddelki ste vrnili prazne posode. Paprike je ostalo pol kilograma, največ v 5. a razredu.

Pri kosilu smo pridelali 39,5 kg odpadkov.

Petek, 4. oktober 2019

V petek, 4. 10. 2019, smo natehtali le 0,86 kg odpadkov, kar je zelo pohvalno. Le v 7. c, 7. a in 7. b razredu so imeli več kot 20 dag odpadkov.

Iz 9. b, 6.b in 8. b je bilo vrnjenih veliko koruznih žemelj, čeprav le-te niso vsebovale semen. Skupaj je bilo vrnjenih kar 8,4 kg žemelj.

Pri malici smo ponudili maslo EKO kmetije Sešlar. Ostankov le-tega in ostankov medu nismo tehtali, saj ju bomo ponudili v prihodnjem tednu kot alternativno malico.

V naslednjem tednu seveda nadaljujemo s tehtanjem. Upamo, da bodo rezultati še malo boljši. Mogoče bi k temu pripomogel pogovor o odnosu do hrane in o načinu prehranjevanja.

Nada Brezovar, organizator prehrane

 

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)