V ponedeljek nam je knjižničarka Alenka poslala prijazno sporočilo, v katerem smo prebrali:

»Ker se zavedamo pomena branja in bralne pismenosti, bomo v torek, 17.septembra, 2. šolsko uro 20 minut brali. Z našo mini akcijo za promocijo branja Šola bere bomo otvorili novo sezono branja za Bralno značko.

Vemo, da je branje lahko zabavno, da nas branje osebnostno krepi, da je branje skrb zase in za druge. Zaradi branja postajamo bolj razgledani, sproščeni, srečnejši, bolj osredotočeni, pozorni, se lažje učimo in bolje komuniciramo.«

Tako smo v torek 20 minut brali, pri slovenščini pa spoznali Franceta Bevka, ki se je rodil in umrl na isti dan – 17. septembra. Bevk je napisal mnogo mladinskih del. V 3. razredu smo prebrali Petra Klepca, učiteljica Damjana pa je četrtošolcem predstavila knjigo Lukec in njegov škorec. Brali so tudi odlomek iz berila in s poustvarjanjem potrdili bralno razumevanje. Pri uri likovne umetnosti so učenci risali naslovnice Bevkovih knjig. Najbolj jih je prevzel Peter Klepec. Pripravili smo tudi mini Bevkovo razstavo.

V sredo, 18. 9., nas je obiskala knjižničarka Alenka. Ustavila se je v 1.,2. razredu in  jim predstavila knjigo Medvedkova knjižnica. Z učenci se je pogovarjala, kaj pomeni, če je knjiga njihova osebna lastnina, in kaj pomeni, če si knjigo izposodijo v knjižnici. Za branje jih je navdušila tudi tako, da je vsakemu prvošolčku ‒ v imenu društva Bralna značka ‒ poklonila knjigo Svetlane Makarovič Škrat Kuzma dobi nagrado. Drugošolce je spomnila, katero knjigo so oni dobili v dar v 1. razredu in o čem pripoveduje. Trditev, da je knjiga moja najboljša prijateljica, še vedno drži.

IM

(Skupno 301 obiskov, današnjih obiskov 1)