Na naši šoli beremo za Bralno značko od 17. septembra do 2. aprila. Na razredni stopnji smo zelo uspešni, saj le tu in  tam kateremu ne uspe prebrati vseh knjig in se naučiti pesmic. Na predmetni stopnji pa se število značkarjev kar prepolovi. Le dvanajstim učencem je uspelo osvojiti naziv dobrega bralca vseh devet let. To so naši ZLATI BRALCI, ki so se v organizaciji DPM Zagorje v Ljubljani v Cankarjevem domu udeležili prireditve, namenjene prav njim. Osrednja gosta prireditve sta bila pesnik in pisatelj Boris A. Novak in ilustrator Marjan Manček, avtorja knjige Oblike neba, ki jo bodo letos dobili vsi zlati bralci. Za kulturni del je poskrbela Ljoba Jenče, program pa je povezoval Boštjan Gorenc Pižama.

Boštjan Gorenc Pižama je bil tudi gost zaključnih prireditev Bralne značke na naši šoli. Učenci razredne stopnje so dodobra napolnili skupni prostor, pozorno so prisluhnili zgodbam, ki jih je Pižama prevedel oz napisal, s svojim nastopom pa je izzval tudi salve smeha. Učenci višjih razredov so v njegovem nastopu prav tako uživali in se nasmejali.

Gospa ravnateljica, Kristina Renko, je vsem dobrim bralcem čestitala in jim zaželela, da bi »s knjigo v svet« hodili tudi v prihodnje, da bi vztrajali vseh devet let in tako postali zlati bralci.

Zapisala knjižničarka Alenka

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)