Soboto, 9. 3. 2019, smo planinci zopet izkoristili za planinski izlet. Kljub spremenljivi vremenski napovedi tekom tedna, se je vreme proti koncu tedna ustalilo in nam pripomoglo, da smo se lahko odpravili v hribe. Tokrat sta nas v hribe peljala vodnika Tine Kralj in Ferdinand Drnovšek.

Zbrali smo se nekoliko prej kot ponavadi, saj smo se odpravili proti Gorenjski. Na avtobusni postaji pri tržnici, smo se zbrali ob 7.00 uri. Tako kot do sedaj, smo šli tudi tokrat na izlet skupaj s planinci OŠ Toneta Okrogarja in OŠ Ivana Kavčiča. Skupaj nas je bilo kar 38 planincev ter 5 mentoric. Z avtobusom smo se peljali proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Z avtobusom smo se pripeljali do smučišča Kobla, kjer smo imeli čas za malico, nato pa smo se s smučišča odpravili proti Orožnovi koči. Kar hitro smo se začeli spopadati z vzponom, pot je bila nekoliko blatna in razmeroma strma. Kaj kmalu smo ob hoji opazili sledi snega, ki smo se ga zelo razveselili. Višje kot smo bili, več snega je bilo. Pot je bila razmeroma spolzka, zato smo se pomikali malo naprej in malo nazaj. Vsake toliko metrov je nekdo padel, kar je pripomoglo k obilo smeha, vsekakor pa smo si pri padcih priskočili na pomoč. Za vzpon do koče smo potrebovali kar 2 uri in 30 minut. Pri koči smo imeli čudovit pogled na Triglav in njegove sosednje vrhove. V koči smo se najedli in pogreli, potem pa smo se odpravili nazaj proti našemu izhodišču.

Kljub dolgi poti nazaj, hodili smo 2 uri, so bili planinci razmeroma spočiti. Vsekakor lahko dobro voljo planincev povežemo z vragolijami, ki so jih izvajali na snegu. Pot do Zagorja je hitro minila, kljub temu, da smo se vrnili šele ob 18.00 uri. Starši so nas z veseljem pričakali in odpeljali domov.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)