V preteklem šolskem letu so učenci, ki so obiskovali dodatni pouk, pod mojim mentorstvom, sodelovali na 16. mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji, z naslovom Na krilih metulja in laboda. Tema natečaja je bila »Zaklad je tam, kjer so prijatelji«. Radovedni si lahko na spodnji povezavi pogledate, kaj so morali pripraviti in kako je potekalo njihovo delo: https://www.os-iskvarce.si/2018/06/19/porocilo-mednarodni-natecaj-za-najboljso-otrosko-in-mladinsko-knjigo/.

Knjige smo poslali v Avstrijo in celo poletje nestrpno čakali rezultate in stiskali pesti. Ko so rezultati naposled le prišli, je bilo med rezultati priloženo tudi vabilo na zaključno prireditev, ki je potekala 22. 9. 2018, kar 400 km stran od Zagorja ob Savi, v sosednji državi Avstriji. Nagrajenim učencem so tam podelili priznanja in nagrade.

Učenke: Pika Šribar (Minko medvedek išče zaklad), Ana Savšek (Škrat vili dobi prijatelje), Sara Breg (Piki in prijatelji najdejo zaklad), Žana Ferlič (Najboljši prijatelji), Alya Slak Krznarič (Zaklad za rojstni dan) so prejele priznanja za sodelovanje, za kar jim iskreno čestitamo.

Še posebej pa smo lahko ponosni na učenca Aneja Goriška, ki je poleg priznanja za svojo zgodbo z naslovom Kaktus Zeleni poišče prijatelje, prejel še posebno nagrado žirije (80 eurov) in knjižno nagrado, za kar si zasluži veliko pohvalo in čestitke. Anej se je svojega uspeha veselil na omenjeni zaključni prireditvi, od koder nam je posredoval tudi nekaj utrinkov.

Vsem učencem še enkrat čestitamo in jim želimo še veliko uspehov.

Nina Špitalar

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)