Sobota, 13. 10. 2018, je bila rezervirana za prvi planinski izlet. Prvega izleta se je udeležilo kar 29 planincev naše šole.

Ko smo se zbirali na avtobusni postaji pri tržnici, nas je pričakalo hladno in dokaj mračno sobotno jutro. Ob 7.00 uri smo se še zadnjič prešteli, potem pa smo se z avtobusom odpravili proti Izlakam, kjer so se nam pridružili še preostali planinci. Pot proti Rogli je kar hitro minila, kljub temu, so nekateri že komaj čakali, da smo prispeli  na cilj in si malo raztegnili noge. Avtobus nas je pripeljal do Koče na Pesku, na Rogli, kjer smo imeli na voljo nekaj minut za malico. Vodnik Tine nas je kaj hitro poklical in že smo se postavili v kolono ter pričeli z našim pohodom.

Pot nas je od Koče na Pesku vodila po hribu navzdol do smučišča Mašin žaga. Od tam smo se začeli rahlo vzpenjati proti naši končni točki, Lovrenškim jezerom. Pot je bila razmeroma lahka, z vmesnimi lažjimi vzponi. Mlajši planinci so zelo dobro opazovali okolico, saj so našteli kar nekaj mravljišč, opazili pa so tudi večino markacij, saj je pot zelo dobro označena. Med hojo smo opravili nekaj krajših postankov za požirek ali dva. Ko smo prišli do Lovrenških jezer, so se planinci odpravili na razgledni stolp, potem pa smo se skupaj sprehodili po leseni stezi. Ob stezi smo lahko opazovali šotne mahove in ruševja. Na jezerih smo opazili liste lokvanjev, ki pa so na žalost že odcveteli.

Po sprehodu po leseni stezi, mimo jezer, smo se odpravili nazaj proti Koči na Pesku. Tam so imeli planinci na voljo nekaj časa za počitek in sončenje. Vreme nam je bilo res naklonjeno, saj nas je ves čas spremljalo sonce. Ob približno 15.00 uri je bil čas za povratek v Zagorje. Nekateri planinci so bili utrujeni in so zato zatisnili oči, ostali pa so se potiho pogovarjali. Ko smo prispeli v Zagorje, so starši že nestrpno pričakovali svoje otroke, ti pa so veseli in prijetno utrujeni zapustili avtobus.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)