V sredo, 18. 4. 2018, smo petošolci izvedli dan šole. Odpravili smo se na Ostrež, ki leži na nadmorski višini 856 m, sredi Posavskih hribov nad reko Savo in Polšnikom. Imenujejo ga tudi Divja gora.

Ob 8.00 smo se zbrali pred šolo, primerno oblečeni in obuti za pohod. Avtobus nas je odpeljal do Polšnika, kjer smo se mimo cerkve odpravili peš proti Ostrežu. Vreme nam je služilo, saj nam je bilo že ob začetku pohoda vroče, čeprav je malo pihljalo. Med potjo smo si ogledovali različne rastline, nabirali rožice za herbarij. Med hojo se nam je pridružil še prikupen psiček, ki nas je spremljal celo pot. Kmalu smo prispeli do vznožja hriba, kjer se je začela pot strmo vzpenjati. Ob vznožju hriba smo pojedli malico, se malo poveselili, nato pa »pot pod noge« in vzpon do vrha Ostreža. Končno nam je uspelo premagati strmino.

Zadovoljni smo se sprehodili okrog cerkvice svete Katarine na Ostrežu in malo počili. Ogledali smo si tudi okoliške hribe, saj je bil jasen dan in čudovit razgled. Zelo dobro smo videli Kum, Čemšeniško planino, Sveto planino, Mrzlico …

Nato smo se hitro odpravili nazaj do Polšnika, kjer nas je v gostilni Juvan že čakalo kosilo. Pojedli smo enolončnico (obaro), za posladek pa dobili še jabolčni zavitek.

Čas je hitro minil in morali smo na avtobus. Polni novih izkušenj in dobre volje smo se vrnili nazaj v Zagorje.

JEDILNIK 17. 5. 2018

GLAVNA JED

 Gostilna Ostrež Polšnik: divjačinski jelenov golaž, polenta, koprivova štručka

mlečna kaša

alternativna malica: maslo, med, marmelada, kosmiči koruzni, ovseni, pšenični

SADJE

Jabolko bio, jagode, češnje

ZELENJAVA

Češnjev paradižnik,  solata, korenje

NAPITKI

jabolčni sok  100%, borovničev sok, voda, mleko

Alergeni L,G,J

 

Prlloga: Pohod na OSTREŽ, 17.4.18 (.pptx)

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)