Letos smo se Tednu pisanja z roko, ki je potekal med 26. in 30. marcem 2018, z nekaj dejavnostmi pridružili tudi učitelji in učenci naše šole.

Čeprav učenci še vedno pri pouku z roko pišejo v zvezke in uporabljajo računalnik le pri pisanju referatov in poročil, je prav, da jih ozaveščamo o pomenu pisanja z roko. Pisanje z roko pomaga pri razvoju motoričnih spretnosti in zagotavlja kompleksnejše delovanje možganov. Poleg tega pa je tudi del kulture komuniciranja, saj s pisanjem voščil, čestitk, sporočil, pozdravov, …z roko pokažemo spoštovanje in naklonjenost do naslovnika. S pisanjem z roko ohranjamo  individualnost, saj je pisava vsakega posameznika enkratna in neponovljiva, sporočilo pa je bolj osebno.

Pri urah oddelčnih skupnosti smo se pogovarjali o pomenu pisanja z roko, nekateri so si ogledali oddajo Ugriznimo znanost: ALI NAJ OHRANIMO PISANJE Z ROKO. (http://4d.rtvslo.si/arhiv/ugriznimo-znanost/174316966).

Učenci 2. in 3. razreda so v šolski knjižnici oblikovali zapis: »Učim se pisati pisane črke« in »To je moja pisava. Kakšna je pa tvoja?« in izdelali plakate, ki smo jih razstavili pred knjižnico.

Učenci 4. in 5. razreda ter obeh podružničnih šol so na razglednice Društva Radi pišemo z roko napisali voščilo, pozdrave oziroma lepo misel, izbrali naslovnika in razglednico oddali v domači nabiralnik.

Učenci 6., 7., 8. in 9. razred so oblikovali zapise in naredili plakate. Plakate so obesili ob vhodu v matične učilnice.

Zaposleni smo z enakim zapisom (»To je moja pisava. Kakšna je pa tvoja?«) pokazali svoj rokopis, svoje mnenje pa smo izrazili tudi v spletnem vprašalniku.

Nekaj utrinkov  najdete v spodnji galeriji

Zapisala

Knjižničarka Alenka

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 665 obiskov, današnjih obiskov 1)