V torek, 26. 9. 2017, smo na šoli izvedli kulturni dan, z naslovom EVROPSKI DAN JEZIKOV. Kulturni dan je bil namenjen učencem od 6. do 8. razreda. Učenci so bili razdeljeni v 12 skupin in so se udeležili različnih delavnic, ki so ji pripravili učitelji.

Šestošolci so izdelali izdelek, ki jim bo pomagal pri razvijanju govorniških kompetenc. S pomočjo razredničark, učiteljice tehnike, učiteljice likovnega pouka ter knjižničarke, so izdelali GOVOREČE KOCKE. Kocko so izdelali iz tršega papirja in nanjo narisali živali, sadje, zelenjavo, … Nato so odšli v knjižnico, kjer so s pomočjo slovarjev poiskali besede in jih zapisali na plašč kocke poleg slik. Kocke so sestavili in jih seveda tudi preizkusili. Govoreče kocke so odličen pripomoček, ki učencem določi temo pogovora ali pa glavne like v njihovi zgodbici, ki jo lahko pripovedujejo v katerem koli jeziku.

Učenci 7. in 8. razredov pa so se udeležili različnih delavnic. Sedmošolci so se tako urili v pisanju bolgarske cirilice, se preizkusili v petju pesmi v različnih jezikih, spoznali pomembne informacije o narečjih ter prepotovali svet različnih jezikov skozi njihovo kulturo. Osmošolci pa so spoznavali razvoj jezikov, opravili nekaj Skype srečanj z vrstniki iz različnih držav, se zavedali kako lahko s pomočjo petja pesmi pomagamo svetu ter ugotavljali sorodnost slovanskih jezikov.

Pestremu dogajanju na šoli so se pridružile 4 EVS prostovoljke iz zasavskih mladinskih centrov, ki so dan še dodatno popestrile.

Vabimo vas k ogledu utrinkov kulturnega dne v spodnji galeriji slik.

GALERIJA SLIK:

VIDEO:

 

 

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)