V letošnjem šolskem letu bo rdeča nit samopostrežnih malic tema Izletniške točke v okolici Zagorja.

Kaj bomo spoznavali?

Združili bomo gibanje in prehrano. Učenci bodo po oddelkih obiskali posamezno kočo ter tam pojedli njihov najznačilnejši obrok. V pohodništvo bomo vključili  razgibalne vaje s pripomočki iz naravnih materialov. V koči bodo učenci spoznali njeno zgodovino (od nastanka koče do kulinaričnega doživetja v njej). Izletniško točko bodo učenci predstavili z geografskega in naravoslovnega zornega kota. Pridobljene izkušnje bodo v šoli strnili v poročilo, ki bo predstavljeno po šolskem ozvočenju, na spletni strani šole, v jedilnici v besedi in sliki, morda tudi v filmu. Kuharice bodo pri samopostrežni malici pripravile tipično jed posamezne izletniške točke, morda tudi pod taktirko glavnega kuharja koče ali izletniške kmetije.

  1. razred: Mali Kum (turistična kmetija Baron),
  2. razred: lovska koča Klančiše,
  3. razred: gostišče Urankar na Limbarski gori,
  4. razred: planinski dom na Uštah,
  5. razred: 0strež (gostilna Juvan),
  6. razred: gostišče na Sveti Planini,
  7. razred: planinski dom na Kumu,
  8. razred: planinski dom na Zasavki sveti gori,
  9. razred: koča na Čemšeniški planini.

 

GALERIJA SLIK PRVE SAMOPOSTREŽNE MALICE:

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)