Bralna značka ima za sabo že 56 let. To je najstarejša, a še vedno najbolj učinkovita oblika spodbujanja branja. Zamisel o bralni znački sta  uresničila prof. Janko Kotnik in pisatelj Leopold Suhodolčan.

Naše bralno leto je bilo, gledano v celoti, uspešno, saj je priznanje dobrega bralca osvojilo skoraj 73% vseh učencev. Le 27 učencev od 1. do 5. razreda ni prebralo predpisanega števila knjig in pesmic za bralno značko. Na predmetni stopnji pa je le 89 od skupaj 206 učencev osvojilo to priznanje. 10 učencev si je z devetletnim branjem za Bralno značko prislužilo naziv Zlata bralka/ Zlati bralec.

Na naši šoli vsako leto  zaključimo bralno sezono z obiskom pisatelja, pesnika, ilustratorja, pevca ali gledališke skupine. Letos smo v goste povabili izjemno priljubljenega mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana. Že pred njegovim obiskom smo se zabavali ob branju  njegovih nenavadnih, s humorjem prežetih zgodb, na njegov obisk pa smo se pripravljali tudi z ilustriranjem. Drugošolci so narisali vsak svojega Petra Nosa, pisatelj pa nam je danes povedal, da je zaradi njegove nerodnosti ta literarni lik sploh nastal. On je bil namreč tisti, ki si je kar osemindvajsetkrat razbil nos.

Pisatelj nas ni razočaral. Ob njegovem pripovedovanju smo uživali in se od srca nasmejali. Obljubili smo si, da se naslednje leto spet zberemo na zaključni prireditvi Bralne značke.

Zapisala knjižničarka Alenka

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)