Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Gasilci iz Padeža so nas povabili na ogled njihovega gasilskega doma ter nam predstavili in razkazali gasilsko opremo in čisto nov gasilski avto. Najbolj smo bili veseli, ko nas je gasilec Ivo z gasilskim avtomobilom peljal po vasi.

V petek, 28. oktobra 2016, smo imeli proslavo v počastitev dneva reformacije in dneva spomina na mrtve. V programu smo se spomnili tudi 31. oktobra – dneva varčevanja. Nismo pozabili na noč čarovnic, saj smo izrezali strašilno bučo, vanjo pa vsako jutro prižigali svečko.

V petek, zadnji šolski dan pred jesenskimi počitnicami, je Krajevna organizacija Rdečega križa Podkum na naši šoli pripravila srečanje starejših krajanov. Učenci smo s pomočjo učiteljic pripravili in okrasili prostor, mize ter starejšim pripravili darilca. Izvedli smo krajši kulturni program, kjer smo se predstavili s pesmicami, deklamacijami, skeči in plesom. Po svečanih govorih so se starostniki poveselili in poklepetali med seboj, ter polni lepih vtisov odšli domov.

V prvih dneh novembra pa že razmišljamo, kakšna bo naša zimska dekoracija  šole, kje bomo postavili in kako bomo okrasili novoletno smrečico, izdelovali novoletne voščilnice in pisali pisma dobrim možem. Nam na Podkumu pa res ni nikoli dolgčas!

UČITELJICE IN UČENCI

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)