December je prav zares lep in še posebej čaroben mesec. Marsikaj lepega in zanimivega se dogaja tudi v šoli. Ko smo imeli tehnični dan, smo okrasili šolo, 4. decembra pa smo izpeljali Miklavžev sejem. Letos smo k sodelovanju povabili tudi KS in društva v kraju. V prostorih Prosvetnega društva Čemšenik smo skupaj s člani gledališke skupine pripravili krajši nastop, s prireditvijo pa smo nadaljevali v prostorih šole. Tu smo staršem in obiskovalcem ponudili ročno izdelane novoletne voščilnice, otroci pa smo se udeležili igre Tombola in Iskanje skritih zakladov. K pripravi skritih zakladov se je z veseljem odzvala tudi enota Delavske hranilnice Zagorje s kresničkami, kemičnimi svinčniki in pobarvankami. Za pomoč in sodelovanje  se jim zahvaljujemo.

 

V zgodnjih dopoldanskih urah, v ponedeljek, 21. decembra so se prijetni zvoki kraguljčkov čedalje bolj približevali šoli. Postali smo pozorni in kmalu izvedeli, da  prihaja dedek Mraz. Radovedni in polni pričakovanj smo pohiteli na stopnišče in čakali. Ob zvokih glasbe so skozi vrata šole prikorakali dedek Mraz in njegovo spremstvo. Po pozdravu smo prisluhnili dedkovi pravljici o pikapolonici Polonici, nato pa smo dedku Mrazu zapeli nekaj božično – novoletnih pesmi. Nato smo še zaplesali in se fotografirali.  Ker smo bili pridni in obljubili, da bomo tudi vnaprej, nas je dedek Mraz obdaril z bombončki in nam obljubil, da nas še obišče.

 

Juhuhu …, smo zakričali, ko smo zadnji dan pouka pred božično – novoletnimi prazniki ob prihodu v šolo zagledali pod smrečico darilca dobrih mož. Po zabavnem programu in pestrem preživljanju dopoldneva, smo si  izmenjali darilca in odhiteli počitnicam naproti.

 

SREČNO, ZDRAVO IN USPEŠNO LETO 2016, učenci in kolektiv PŠ Čemšenik.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)