V nedeljo, 6. 12. (na Miklavžev dan), se je 17 učencev, članov planinskega krožka, že ob 8. uri zbralo na športnem igrišču na Izlakah, da se pridružijo udeležencem tradicionalnega pohoda na Kalnčk.

V mrzlem jutru je prijal vroč čaj, ki so nam ga postregli na štartu. Vzeli smo pot pod noge in se ob vzpenjanju proti Gladežu že ogreli. Na osojnih straneh je bila ob poti še slana, a po uri in pol hoje nas je na vrhu pričakalo toplo sonce in jasno nebo brez oblačka. Na vrhu je že bilo nekaj pohodnikov, mi pa smo s svojo prisotnostjo še dodatno popestrili udeležbo na cilju. Po približno polurnem počitku so na vrh pritekli tudi prvi gorski tekači, saj je hkrati s pohodom organiziran tudi gorski tek. Vsi smo se strinjali, da so tekači zaslužili naš aplavz. Počakali smo še na razglasitev tekačev in podelitev kolajn. Žrebali in nagradili so nekaj pohodnikov in med njimi je bila tudi naša Lučka.

Okrog pol dvanajste ure smo se počasi odpravili nazaj v dolino. Vmes smo se za kratek čas ustavili še na gozdni jasi. Ob dogovorjenem času smo se vrnili na Izlake. Bili smo kar malce utrujeni, a zadovoljni, saj smo preživeli lepo nedeljsko dopoldne.

Mentorica Darja Murn

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)