Na naši šoli so se že v ponedeljek dogajale čudne stvari. Slišali smo capljanje majhnih nogic, našli smo dolgo sivo dlako, učence je ves čas nekaj žgečkalo po podplatih, eden od učencev pa je za trenutek celo videl zeleno nogo, ki je pokukala izza omare.

V torek, točno na prvega decembra, pa smo kar sredi stopnic našli tole pisemce:

 

Ho-ho-ho, prvi december je tu!!!

Škratki Dolgobradci smo se vrnili na šolo, juheeeeej!!!

Videli smo vaš posnetek, vse spustili iz rok in pridivjali iz naše skrivne škratje dežele, da vam povemo, kako zelo ste nas razveselili!

 

Odhod je bil res nagel! Škrat Zelenooki Dolgobradec je obul samo eno nogavico, škrat Špagetar Dolgobradec pa je v naglici zbasal vase vse špagete iz lonca, da mu še zdaj visijo iz nosa in ušes.

Res, čisto zares ste nas razveselili, saj ste potrdili, da smo lansko leto diplome podelili pravim škratjim pomočnikom in da ste si jih resnično zaslužili.

 

Vemo, da ste pridni tudi doma. Da si pridno umivate zobke, berete, včasih počistite mizo namesto mamic, očku pomagate sestaviti kakšno omaro in razveselite babice z obiskom.

Ampaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak….

December je vseeno čas čarovnije, smeha in veselja, zato vam bomo škratki sem in tja pustili kakšno kuverto s posebno nalogo, ki jo boste opravili tisti dan. Saj boste, kajne? Škratki že komaj čakamo, da vas vidimo pri delu, saj se od vas veeeeeeeeeeeeliko naučimo!

Današnja naloga je že tu:

Danes morate za sošolce ali učitelje narediti nekaj lepega. Karkoli. Lahko jim pomagate, jih pohvalite, kaj narišete. Izbira je vaša.

Mi škratki pa vas bomo opazovali iz svojih luknjic. Še škrat Lenoritko komaj čaka, da vidi, kaj boste naštudirali. Edino vi ga še spravite pokonci. J

Želimo vam prekrasen in čaroben december.

En škratji pozdrav,

Škratki Dolgobradci

 

Juhuhu, učenci in učiteljice že pridno izpolnjujemo nalogo. Pa ne samo prvega decembra, kar ves čas smo prijazni drug do drugega. Naša škatla prijateljstva, kjer si puščamo prijazna sporočila, pa kar poka po šivih. Vsak dan pa pregledamo vsak kotiček naše šole in iščemo nove nalogice, ki nam jih bodo zadali škratki. Kako pa drugače, saj smo resnično pravi škratji pomočniki.

Pa lep december vsem vam. Želimo vam, da škratki obiščejo tudi vas.

 

Nina Jelen

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)