V nedeljo, 22. novembra, se je odvijalo regijsko tekmovanje iz planinske orientacije za Zasavsko ligo. Organizator tekmovanja je bilo tokrat PD Zagorje. Štart in cilj sta bila v Kandršah, pri gasilskem domu, proga pa je bila speljana proti Slivni. Tekmovanje je potekalo v zimskih razmerah, kar pa naših tekmovalcev ni niti prestrašilo niti oviralo. Konkurenca v Zasavski ligi ni močna, v vseh kategorijah (A,B in C) so tekmovale po tri ekipe.

Ekipa Divji prašički je v kategoriji A osvojila 1. mesto. Ekipo so sestavljali: Teodor Maurer, Julija Maurer, Patricija Povše in Tomaž Pušnik.

Ekipa Merjasci pa je tokrat prvič nastopila v zahtevnejši B kategoriji in ravno tako izmed treh ekip osvojila 1. mesto. Ekipo Merjasci letos sestavljajo: Eva Maurer, Jan Celestina, Lucija Povše, Maruša Klančišar in Kristijan Kastelic.

Po prihodu na cilj je imela mlajša ekipa še veliko energije za kepanje in igro na snegu, vsi pa smo nestrpno čakali razglasitev. Pozitivno presenečeni pa smo bili tokrat glede nagrad, saj so tekmovalci poleg priznanj dobili tudi privlačne praktične nagrade.

mentorica Darja Murn

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)